KERES

Gémesi-Vécsey találkozó

2014. 06. 17. - Gödöllõ

Gémesi György polgármester meghívta Vécsey László országgyûlési képviselõt a város és a képviselõ jövõbeni együttmûködését érintõ megbeszélésre. A talàlkozóra a gödöllõi Polgármesteri Hivatalban került sor, melyen részt vett az érintetteken kívül Tóth Tibor és Pecze Dániel alpolgármester, Simon Gellért, a Fidesz helyi elnöke és Molnár Árpád, Vécsey László munkatársa. A felek egyetértettek abban, hogy a bizalom kell legyen az együttmûködés alapfeltétele.

 A polgármester javaslatot tett arra, hogy a város érdekében a konkrét programok kapcsán történjen a közös munka. Elsõként azonnali képviselõi közbenjárást kért a Kalória Kft. egyetemi étterem üzemeltetési szerzõdés meghosszabításának kérdésében a SZIE vezetésénél. A idén augusztusban lejáró szerzõdés meghosszabbítása nélkül kapacitás hiányában veszélybe kerülhet a városban mûködõ egyházi iskoláknak napi több mint ezer adag ebéd biztosítása.
Gémesi György megkérdezte, hogy az állami beruházásban - az ígéret szerint - megépítendõ uszodaprojekt elõkészítése milyen stádiumban van, egyben felajánlott a város részérõl minden szakmai segítséget.Vécsey László egyelõre semmi új információt mondani nem tudott.
További feladatként merült fel a Gödöllõt elkerülõ út, a HÉV-vonal gödöllõi részének felújítása, pályázati lehetõségekben való segítség, az autópálya zajvédõ falának megépítése, a kastély további felújításának programja. A képviselõ megígérte, hogy ezekben a programokban aktívan segíteni fog.
Szóba kerültek a Fidesz helyi képviselõi által indított perek, rendõrségi feljelentések, és egy esetleges önkormányzati választási együttmûködés is. Vécsey László elmondta, hogy tisztában vannak a helyi erõviszonyokkal, és azt is, hogy egy "kétharmados" párt nem engedheti meg magának, hogy ne indítson képviselõket. Gémesi György jelezte, hogy a választási egyeztetésre a Lokálpatrióta Klub polgármesterjelöltjeként nincs felhatalmazása. Egyetértettek abban, hogy a választások során mindenféleképpen fontos lenne egy akár etikai kódexben is rögzített megállapodás, hogy elkerülhetõek legyenek a 2010-es kampányban történtek.