KERES

Vendégünk, Szabadka

2014. 01. 22. - Gödöllõ

Vendégünk, Szabadka címmel nyílt meg a Levendula Galéria kiállítása január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Mûvészetek Háza kiállítótermében. A csoportos képzõmûvészeti kiállításon a délvidéki város alkotói mutatkoznak be a gödöllõi közönségnek.

A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntõt. Kijelentette, a Levendula Galéria és a Szabadkai Városi Múzeum közötti együttmûködés új felületet nyitott Gödöllõ határon túli magyar településekkel való kapcsolatában.
A tárlatot Kerényiné Bakonyi Eszter, a Gödöllõi Városi Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki emlékeztetett rá, a Levendula Galéria és a szabadkai múzeum közötti kapcsolat a múlt évben a Gödöllõi Városi Múzeum által megrendezett „Szecessziós Városok” címû konferenciához kötõdik, az akkori találkozásnak köszönhetõen a múlt évben a gödöllõi mûvészek mutatkozhattak be Szabadkán, most pedig városunkban ismerhetik meg a külhoni alkotók munkáit. Mint mondta, bár a két városban a szecesszió más-más módon van jelen, mégis lehetõséget teremt az egymásra találásra.
A megnyitóbeszéd után kiállítást rendezõ Kern Sólya Mária polgármesteri tanácsos, a szabadkai delegáció vezetõje és Olga K. Ninkov, a Szabadkai Városi Múzeum mûvészettörténésze mondtak köszönetet a kiállítás megszervezéséért. Hangsúlyozták, nem csak az nagy öröm számukra, hogy a szabadkai mûvészek munkáit bemutathatják, hanem a gödöllõi részérõl megtapasztalt várakozás, és szeretet, amivel fogadták õket. A huszonhárom mûvész munkáit február 20-ig láthatják az érdeklõdõk.
A megnyitót Juniki Spartakus és Lázár Bíborka hegedûjátéka tette még emlékezetesebbé.