KERES

Hatvan éves a városi könyvtár

2013. 11. 08. - Gödöllõ

1953. november 7-én, 60 esztendeje nyílt meg a gödöllõi népkönyvtár, ami késõbb Juhász Gyula nevét vette fel, majd 2002-tõl, az intézmény új épületének átadása és funkcióinak bõvítése óta a Gödöllõi Városi Könyvtár és Információs Központ nevet viseli.

Az évfordulóra a könyvtár konferenciatermében emlékeztek, ahol dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntõt, majd Gloserné Szabó Györgyi nyugalmazott igazgató, és Fülöp Attiláné, a jelenlegi vezetõ elevenítették fel az elmúlt hat évtized történéseit. A könyvtári életrõl az olvasók képviseletében Marton Frigyes beszélt, aki kiemelte, arra nem a csend jellemzõ,hanem az állandó nyüzsgés, az olvasók, az ide járók, birtokba vették, bekapcsolták az életterükbe az intézményt. Szavaira jó példa, hogy sokan nagy örömmel vetették bele magukat a születésnapra kialakított retro sarokba, ahol az ötvenes, és az azt közvetõ évek hangulatát igyekeztek megidézni korabeli dokumentumok, könyvek és könyvtári berendezési tárgyak segítségével.
Az ünnepi rendezvény részeként Grecsó Krisztián és Szabó Balázs Szerelem és irodalom címû zenés irodalmi estjét mutatták be.