KERES

Átadták a „Tiszta Udvar – Rendes Ház” pályázat díjait

2013. 10. 16. - Gödöllõ

Gödöllõ városa második alkalommal hirdette meg a „Tiszta Udvar – Rendes Ház Gödöllõ 2013” cím elnyerésére kiírt pályázatot többlakásos és családi házas kategóriában. Eredményét ma hirdették ki a Városházán.

A benevezett házakat augusztus és szeptember hónapban kereste fel a civil szervezetek tagjaiból (Gödöllõi Fészek Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete, Gödöllõi Városvédõ Egyesület, Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllõi Egyesülete, Gödöllõi Kertbarát Kör, Kertvárosi Egyesület, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllõi Helyi Csoportja, Gödöllõi Értékvédõ Közhasznú Egyesület, Gödöllõi Lokálpatrióta Klub ) álló bizottság. A szemlézés során nagy hangsúlyt kapott a tisztaság, a gondozottság, a környezettudatosság és a fenntarthatóság, valamint idén kiemelt cél volt a madárbarát környezet megteremtése is.
A díjátadáson Gémesi György polgármester mondott köszöntõt, majd Tóth Tibor alpolgármester foglalta össze a versennyel kapcsolatos tudnivalókat, s egyúttal bejelentette, jövõre „a kerítésen túli porta” lesz fókuszban, azt figyelik majd, ki, mennyire tartja rendben a háza elõtti közterületet.
A versenyt dr. Heltai Miklós, a Szent István Egyetem VadVilág Megõrzési Intézetének igazgatóhelyettese értékelte. Kiemelte, ezzel a versennyel nemcsak a lakók, hanem a madarak is nyertek, hiszen rávilágított arra, hogy a madarak számára is fontos, hogyan alakítja az ember a környezetet. Ezt követõen a címmel járó tûzzománc táblák és különdíjak átadásra került sor.